Közeledik az adventi időszak, amely a várakozásról, ráhangolódásról szól. Jó eszköz ehhez az adventi naptár. Na nem a bolti emulgeálószeres, szójalecitines kakaómasszás, hanem a saját kezűleg készített, személyre szabott verzió. Vannak egyszerűen és gyorsan kivitelezhető ötletek, ezeket gyűjtöttük össze.

Variációk üvegre

Választhatjuk a soküvegcsés változatot vagy beletehetjük a napi meglepetéseket egy nagy üvegbe is. Az utóbbi szuperegyszerű, kevésbé idő- és helyigényes megoldás, de mindkettő jól tud kinézni.

Adventi naptár üvegből 1

Handmade Charlotte, Pinterest (felhasználói fotó)

Adventi naptár üvegből 4

Villa Appelzee

Adventi naptár üvegből 7

Bonne Maman

Adventi naptár üvegből 2

Lieblingsglas

Adventi naptár borítékokból

Pofonegyszerű elkészíteni. Használhatunk újrapapírt a rusztikus hatás kedvéért, csillogót az ünnepiért vagy színeset a bohémért. A borítékok mérete lehet vegyes, ha a meglepetések úgy kívánják. Felakaszthatjuk, de csak szimplán sorba is rakhatjuk egy dobozban.

Adventi naptár borítékból 1

LillunaMartha Stewart

adventi naptar boritek 2

The Pleated PoppySnap

adventi naptar boritek 3

Jillibean SoupRuffled Sunshine

Adventi naptár papírzacskóból

Hasonló a borítékos verzióhoz, de rugalmasabb az ajándék méretét tekintve.

adventi naptar papirzacsko 2

Marla Meridith, Feine Papeterie

adventi naptar papirzacsko 1

Lina art

Adventi naptár újságpapírból

Az egyik kedvenc változatom, mert a hulladékból állít elő valamit. Választhatunk semleges szöveges oldalakat, képregénylapokat, beszédes fotókat magazinokból, amelyek akár a meglepetésre is utalhatnak.

1 - adenti naptar ujsag

Ansalia, Casa di Falcone 1, Casa di Falcone 2

adenti naptar ujsag 2

Dailybest

A 20 perces verzió: doboz

A Kifli és Levendula blog szerzőjének találmánya az Adventi Varázsdoboz. Nem kell hozzá más, mint egy mutatósabb doboz, amelyet minden éjszaka megtöltünk és újra lezárunk.

“A gyerekek elnevezték Adventi Varázsdoboznak, és egyszerűen el voltak attól ragadtatva, hogy a reggel kiürített dobozba másnap reggel újra kis meglepetések varázsolódnak. […] Azért is jó megoldás, mert nem kell előre beszerezni a 24 meglepetést, elég csak néhányat, és útközben pótolni a készletet.” – írja Évi, a blogger.

Hasonló a Studio DIY koncepciója, azzal a különbséggel, hogy náluk több meglepetés is akad a dobozban, amelyből minden nap lehet húzni egyet.

DIY-Grab-Box-Advent-Calendar

Studio DIY