Esszé a tollbetétekről

A tollbetétek igazán korszakalkotó újratervezése Han Chi-hoon, Kim Yeon-soo, Park Byong-gon valamint Kim Sung-geun nevéhez kötődik. Meg is érdemlik, hogy felsoroljuk a nevüket, azért ez elég homlokra csapós, “miért nem nekem jutott eszembe” ötlet. Az 1953 óta Németországban megrendezett neves iF Design Awards-on is indulnak, meglátjuk, mekkora sikerrel.

Az ötlet vitathatatlanul jó, legalábbis szükséges. Olvastam azonban olyan véleményt is, amely szerint a vastagabb tollbetét jobb lenne. Kevesebb pénz, egyszerűbb előállítás. Ez állítólag azért nem jó, mert ha eltörik a toll, a túl nagy mennyiség tuti kifolyna, mert túl vastag. Ide DNS ihlette spirál kell, nincs mese!

Hát igen, az ember, ha ráér.

+ Tollakhoz értő emberek

 

← Keménykalap és krumpliorr

Kép of the nap →

4 Comments

 1. Azért ez nem teljesen igaz. Ugyanis egy ilyen tollbetéthez felhasznált anyag mennyisége több, mint a sima tollbetét esetében, és akkor még nem tudunk arról, maga a gyártási technológia ugyanolyan árban van-e mint a másik esetében.
  Ezen kívül mivel a tollbetétek cserélhetők, az utolsó képen szereplő állítás abszolut nem igaz, hiszen miért kellene 2 tollat felhasználni, amikor ki is lehet cserélni a tollbetétet? Ez nekem inkább marketingnek tűnik, hiszen eleve több tintára is van szükség a betét megtöltéséhez, vagyis nem csak a betéthez felhasznált anyag jelent többletet, hanem a tinta is. Jó lenne tudni, hogy egy ilyen toll mennyibe kerül a hagyományos tollhoz képest?

 2. Nekem még sohasem (az utóbbi 10 éven biztosan nem) fogyott ki a tinta a tollaimból. Sokkal hamarabb elvesztem őket.

 3. Kedves Kütyüshop!

  Köszönjük a hozzászólást! : )
  Sajnos a gyártási költségekről nem tudok pontos adattal szolgálni, hiszen a csavaros tollbetét még csak ötlet, nem került gyártásra.
  Az ötlet lényege pedig az, hogy tovább használhassuk a tollainkat, később fogyjon ki a tinta, így amit hátrányként említettél, valójában előny, pontosan a több tinta tárolása volt a tervezők célja.
  Így számomra az utolsó kép is logikusnak tűnik, hiszen ez a tollbetét valójában két tollat tesz ki.

  Remélem, kielégítő választ adtam, ha kicsit megkésve is : )

 4. @Misa: Ígérem, ha találunk egy bombabiztos trükköt az elvesztés ellen, azonnal felkerül!

Minden vélemény számít!


7 + hat =

jobb oldal

Legfrissebb cikkek

bogár

Kirakat

Facebook Facebook Facebook

2006-2015. © dailybest.hu