Hoffice Budapest

hoffice

Az otthoni munkavégzésnek (home office) megvannak a maga előnyei, de nem mindig könnyű fegyelmezettnek és produktívnak lenni egyedül. Néha az ember későn ébred és egész nap pizsamában marad, összefolyik a munka- és szabadidő.

Egy saját iroda díjait nem minden vállalkozás termeli ki, állandóan kávézókból dolgozni sem kényelmes, a coworking irodák nem minden városban érhetőek el…

Egy új svéd kezdeményezés – amelyet Christopher Gradin Franzen és Johline Zandra indítottak el -, a Hoffice lényege, hogy a közösség tagjai lakásokban hoznak létre ideiglenes és ingyenes coworking tereket.

10-12 ember – vagy amennyi kényelmesen elfér – összegyűlik a házigazda lakásban, ahol a gyors wifi és a telefonálásra alkalmas helyiség alap. A csoporttagok 45 perces turnusokban dolgoznak. Kutatások szerint kb. ennyi ideig képes koncentrálni az ember.

Ezt 10 perc szünet követi, amikor – többek között – megbeszélik, hogy ki mit fog elvégezni a következő háromnegyed órában. Ezek a vállalások is segítik, hogy tényleg hatékonyan teljen a nap.

A „szolgáltatás” ingyenes, de a házigazda költségeibe – megbeszélés szerint – be lehet szállni. Az igazi értéket a kialakuló kapcsolati háló és egymás szakmai segítése jelenti.

A Hoffice ötlete futótűzként terjed, a sok skandináv város után Budapesten is megjelenhet.

+ Hoffice Budapest

via Agneta Lagercrantz

← 5+1 Valentin napi ajándékötlet

Springfield kifosztotta az ASOS-t →

1 Comment

  1. Hi there,

    am from the Hoffice group in Copenhagen and just wanted to let you know that we just got a brand new website, which might help you to get working in the Hoffice-style :) If you want, take a stroll at http://www.hoffice.nu

    Have fun with Hoffice,
    Andreas

Minden vélemény számít!


3 + három =

jobb oldal

Legfrissebb cikkek

bogár

Kirakat

Facebook Facebook Facebook

2006-2015. © dailybest.hu