Ulo, a kis kameramadár

Ulo egy alapvetően biztonsági funkciókra tervezett eszköz: kamerával, mikrofonnal és mozgásérzékelővel felvértezett, lakásunk biztonságának vagy gyermekeink szemmel tartására ideális gadget. Élő időben, streamen lehet követni az eseményeket, de ha kérjük, fotókat küld 5 percenként, vagy csak mozgás hatására kapcsolódik be – ezek azok a funkciók, amiket igen, megszoktunk az ilyen eszközöktől.

Ulo

De igazából nem is a rögzítési funkció itt a lényeg, hanem maga a madár. Ahogy néz, meg ahogy pislog. A szemei egy-egy LCD-kijelzőt kaptak, így a szemgolyók animációja rendesen személyiséget is kölcsönöz ennek az amúgy sima beltéri kameraegységnek.

ulo-anatomy

Így, kikapcsolt állapotban mint egy szokásos USB-s eszközt látunk. De ahogy kinyitja a szemét, szinte életre kel.  A telefonodról futtatott app segítségével pedig minden beállítása elérhető: a színei, a hangulata, meg úgy általában ezzel a kis személyisége. Olyan mint egy tamagotchi, bár totál nem vesz rólunk tudomást, ő csak kitartóan ül és ha kell, rögzít. De valahogy erről egyből elfeledkezel.
Mutatom miért.

Ilyen a nappali figyelő nézése:

ulo_nappal-original

Az éjszakai meg egyenesen haláli:

ulo-ejjel_original

A szempár egymással összhangban, automatikus fókusszal képes reagálni a beazonosított mozgás irányára, vagyis tényleg úgy viselkedik, mintha egy élő kismadár lenne, bár ennek nincs szárnya.

ulo_original

Meg végülis lábai se.

Kickstarter-es projektnek indult, de most már ott tart, hogy ha még időben leütöd 149 Euróért, novemberben el is indítják a kiszállítást (+ 3-4 hét Magyarországra) sajnos még mindig abban is van, így legközelebb kb. 1 év múlva lehet csak hozzájutni.

És nem csak a megjelenése, de a technikai tudása is impozáns: amennyiben a lakásunkban már van néhány okos otthon -kiegészítő, úgy Ulo a dolgok internetébe is többféle módon be tud kapcsolódni:

  • ha mozgást érzékel, felkapcsolja a villanyt, beindítja a fűtést stb.
  • ha elmész otthonról (a telefonod GPS-adatai alapján), beállítja magát Alert módba, azaz a hagyományos biztonsági kamera funkcióját indítja el.

Egy szavunk se lehet: ő kiveszi a részét, ha kell.

+ Kickstarter – Ulo

← 20 egyszerű adventi naptár saját kezűleg

Adventi WAMP 2015.11.22. →

2 Comments

  1. A link szerint csak 2016 novemberében kezdődik a kiszállítás

Minden vélemény számít!


× négy = 36

jobb oldal

Legfrissebb cikkek

bogár

Kirakat

Facebook Facebook Facebook

2006-2015. © dailybest.hu