A Valentin napnak sem kell a méregdrágán vásárolt, haszontalan giccsekről szólnia. 5+1 ajándékötlet, amelyet otthon is elkészíthetünk. Szerezzünk meglepetést valami személyes aprósággal.

1. A mi sztorink

valentin-sztori

Otthon is egyszerűen elkészíthető, kedves ajándék a párkapcsolat mérföldköveit bemutató lap. Első randi, első csók, első közös nyaralás, összeköltözés, eljegyzés, esküvő, gyerek… Pár üres sort mindenképp hagyjunk a folytatásnak.

2. Válogatás kazetta

valogatas-kazetta

A 30 felettiek talán emlékeznek még, mit jelentett anno válogatás kazettát kapni. Ezt az érzést eleveníthetjük fel: csak gyűjtsük össze, milyen számokat vennénk fel, ha lenne még magnónk, tegyük fölé egy kazetta képét, írjuk rá a Kedves nevét és keretezzük be az egészet. (I love design)

3. Elültethető képeslap

elultetheto-kepeslap

Az egyik legújabb kedvencem az elültethető képeslap. Csináljunk újrapapírt – áztassunk be bármilyen nem fényes papírt legalább fél órára, turmixoljuk le, a masszát simítsuk ki vékonyra -, teljes száradás előtt szórjuk meg vetőmagokkal. Száradás után használjuk képeslap alapanyagnak az elkészült papírt. (Részletesen.)

4. Kaparós sorsjegy

valentin-kaparos-sorsjegy

Nyomtassunk egy lapot három szív formával, bennük a nyereménnyel. A szíveket fessük ki fehér zsírkrétával, majd tetszőleges színű körömlakkal vigyünk fel 1-2 réteget. Hagyjuk megszáradni és kész is a saját készítésű kaparós sorsjegy. (Innen.)

5. “Nyisd ki, ha” borítékok

nyisd-ki-ha-boritek

Összeállíthatunk “nyisd ki, ha” borítékokat: ha hiányzom, ha letört vagy, ha rossz napod volt, ha unatkozol stb. A borítékba írjunk pár kedves sort, tegyünk apró ajándékokat: fotót, mozijegyet, a kapcsolatról szóló keresztrejtvényt. Bővebben itt.

+1. Személyre szabott borítéktáska

original_personalised-clutch-bag

Kicsit kilóg a sorból, mivel az alapot egy készen vásárolt borítéktáska adja. Ezt a megajándékozott nevével gravírozott dísz teszi különlegessé. A hatás fokozható, ha a táskában egy szerelmeslevél is lapul. (Innen.)